BIP OIL Aktualności Dokumenty ORL

Stanowisko Nr 3/2020/VIII
Okręgowej Rady Lekarskiej w Szczecinie
z dnia 11 marca 2020 r.

Okręgowa Rada Lekarska w Szczecinie w pełni popiera ogólnopolską akcję lekarzy dentystów zainicjowaną przez Komisję Stomatologiczną Naczelnej Rady Lekarskiej w uchwale Nr 1/2020 z dnia 31 stycznia 2020r., której celem jest zmiana warunków finansowych umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej w rodzaju leczenie stomatologiczne zawartych z Narodowym Funduszem Zdrowia, polegająca na urealnieniu wysokości kontraktów do aktualnych kosztów ich realizacji.
Okręgowa Rada Lekarska w Szczecinie deklaruje wsparcie wszystkim lekarzom dentystom - członkom Okręgowej Izby Lekarskiej w Szczecinie, którzy złożą do właściwego oddziału Narodowego Funduszu Zdrowia wnioski o zmianę warunków umowy w/w zakresie.

Sekretarz Okręgowej Rady Lekarskiej   Prezes Okręgowej Rady Lekarskiej
dr n. med. Grzegorz Czajkowski   dr n. med. Magda Wiśniewska